Sajtó


1990 óta számtalanszor szerepeltünk a sajtóban, íme az egyik legkedvesebb:
(hogyan kezdődött az alpinmunka, ablakmosás, homlokzattisztítás :))
(Fehérvári 7 nap-FEHÉRVÁRI MESTEREK rovat, 2007. április 6.)

Újságcikk

 

Egy független cikk az irodahaz.info weboldaláról:

Épület-felújítás alpintechnikával


2012.04.03.
Az alpintechnika az építőiparnak egy olyan ága, amelynél a magasban, mások által nehezen megközelíthető helyeken kell munkát végezni. Ha az állványzat költséges, az emelőkosaras autó nem elegendő, az alpintechnikával történő épület-felújítás a járható út.
Az energiahatékonysági programoknak köszönhetően egyre több társasház végzi el az épület külső hőszigetelését. A megfelelően kivitelezett hőszigetelés csökkenti a meleg ki- vagy bejutását az épületbe, ezen kívül védi a falakat az időjárás viszontagságaitól is. A panelhézag szigetelés szintén védelmet nyújt pl. az esővíz beszivárgása ellen. Egy utólagosan elkészített tető- vagy külső hőszigetelés jelentős megtakarítást eredményez az ingatlan tulajdonosának. A szigetelés cseréje sok esetben alpintechnikát igényel.


...és hogy mi mindennel foglalkozhatnak az alpinisták: (HVG.hu)

Ipari alpinisták díszítik fel Magyarország karácsonyfáját


Kedden állítják fel a budapesti Kossuth téren Magyarország karácsonyfáját, melyre idén 500 darab karácsonyfadíszt tesznek.
A 18 méter magas, több mint 3 tonnás lucfenyő a tavalyi évhez hasonlóan most is a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Erdőhorváti községből érkezett. A lucfenyőt a tűzoltóság szakemberei, valamint ipari alpinisták segítségével állítják fel kedden 16 órakor a budapesti Kossuth téren, ahol január 6-ig, azaz Vízkereszt napjáig áll majd - közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium.

A wikipedia magyarország így ír rólunk, alpinistákról:

Alpintechnika

 

 

 

webmester