Alkalmazott technológiák


Az egyes felületek minősége, elhelyezkedése és megközelíthetősége szempontjából különböző technológiákat ötvözünk a munkavégzés során. Ezek az alábbiak lehetnek:

Alpintechnikával végzett ablaktisztítás

Szakembereink több dekádos szakmai múlttal, kiváló kötéltechnikai ismeretekkel, magabiztosan dolgoznak az épületek külső felületén, számukra a legmodernebb felszerelést és technológiát biztosítjuk, természetesen minden előírásnak megfelelő védelemmel és felkészültséggel ellátjuk őket.

Ozmózis tisztított vizes készülékkel végzett ablaktisztítás

Minden szennyeződéstől megtisztított víz, mely összekapcsolódik a szennyeződéssel, ezáltal nincs szükség vegyszer alkalmazására, nyugat-Európában elterjedt megoldás irodaházak tisztításánál.
A legnagyobb előnye, hogy nem kell lehúzni a vizet, így 18 méter magasságig tudjuk alkalmazni, sokkal költséghatékonyabban mint az alpintechnika/állványozás/emelőkocsi. Viszont ahol nem, vagy csak részben alkalmazható, ott sikeresen ki tudjuk egészíteni az említett technológiákkal. Jelenleg a kedvenc alkalmazási megoldásunk.

Emelőkosaras jármű segítségével felületek elérése

Igény esetén többféle megoldás közül választhatunk, ez is egy az alternatív megoldások közül. Nehezen megközelíthető helyek, fák koronájának vágásakor, és olyan esetekben alkalmazható, amikor kikötésre esetleg nincs lehetőség.

Mozgóállványos munkavégzés

Magas épületek szigetelésénél elterjedt megoldás, biztonságos és gyors mozgást tesz lehetővé ott, ahol a magasság miatt állványozni nem lehet, az alpintechnika pedig a vízszintesen szélesen elterülő felület, illetve a felhordandó szigetelőlapok, szerszámok és eszközök miatt nem praktikus.

2013 karácsonya előtt pár nappal találkoztunk az alábbi kihívással:

600 nm-es üvegfelület megtisztítása a cél, amelynek az alpintechnikai tisztítása különböző okok miatt nem megoldható. Az ozmózis tisztított vízzel mosás az alacsony hőmérséklet miatt nem biztosítja a kívánt minőséget. A külső üvegfelület állvánnyal nem járható körbe teljesen, az árusító bódék miatt. Itt az emelőkocsit választjuk. Belül egyértelműen a mozgóállvány a leghatékonyabb. A tetőn 8-10 méter magas, meredek üvegkupolák is találhatók. Itt már alkalmazható az ozmózis, a hosszú száradási idő ellenére is (nem követelmény a tökéletesen cseppmentes száradás). A kupolák belső tisztításánál már csak az alpintechnika a járható út, az aláépített színpad miatt.

Csapatunk felkészült az említett technológiák alkalmazására, az épület adottságaihoz igazodva. Önnek is ilyen univerzális csapatra van szüksége?

Fotógaléria

 

 

webmester